Biografie

Nic Caan werd geboren op 24 juli 1970 in Assenede als Dominique Collier. Reeds op jonge leeftijd ontwikkelde zijn zangtalent zich. Als trouwe fan van Will Tura nam hij zijn eerste stappen in de showbizz in het Soundmix-circuit van de jaren 80 met het repertoire van Tura.

Op 14-jarige leeftijd nam hij zijn eerste single op ‘My kinda Girl’ in samenwerking met Heinz Muller, de gitarist van Will Tura. In 1986 volgde ‘Stad zonder Hoop’ (productie Marc Bonne), maar de doorbraak kwam er toen Dominique werd ontdekt door Marc Dex op het vrij podium van Klaveren Drie. Al snel volgden enkele singles, met de nodige aandacht op radio en TV, en vele optredens, vaak met orkest.

Met de hitsingle ‘Verdomd, ik mis je’, een cover van het bekende nummer ‘Verdammt, ich liebe dich’ van Matthias Reim werd een hit gescoord.

Vele singles volgden nog, de nieuwe naam Nic Caan zag het daglicht, en ondertussen kwamen er ook 2 full-cd’s uit ‘Mijn favoriete Hits’ – volume 1 en 2.

In 2010 werd een nieuwe weg ingeslagen met de opnames van ‘Trouw je met mij’ van Adya & Nic Caan en ‘Verliefd’, beide producties van Adriaan Van Landschoot.

In 2014 werd in alle stilte gewerkt aan een nieuw album. De lat werd van in het begin heel hoog gelegd: samenwerken met enkel Top-Vakmensen, van Componisten over Muzikanten en Backings tot Producers. Daarbovenop BLIJFT Nic bij zijn keuze om in het Nederlands te zingen.

In juni 2015 wordt de eerste single losgelaten op het grote publiek: ‘De Hemel Brandt’ is een (stevig) Pop-Rock-nummer, een oorwurm die onmiddellijk uitnodigt om mee te dansen en te zingen!

In oktober 2015 volgt ‘Voorbij en Gedaan’: een ECHT ambiance-nummer! In 2016 wordt er verder gegaan op dezelfde elan: 3 x een schot in de roos met ‘Net voor de Storm komt’, ‘Waanzin’ en ‘Wij 2 Alleen’.

De zomervibes worden in 2017 extra verwend met ‘Por Favor’, een leuke Zuiders-geïnspireerde meezinger.

Alle collega’s zijn het er over eens: “1 van de beste stemmen die Vlaanderen rijk is…”

Het is dan ook gegarandeerd AMBIO met Nic Caan op uw feest of evenement!

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑